Bugün

MİRAÇ KANDİLİ'NDE MÜSLÜMANLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

Mardin'in Midyat ilçesinde Miraç Kandili münasebetiyle camilere akın eden Müslümanlar geceyi ibadet, dua ve salâvatlarla idrak etti, gecede depremzedeler için dua edildi.

17 Şubat 2023 - 23:42

Midyat'ta camilere akın eden Müslümanlar Recep ayı içerisindeki Miraç Kandil’ine ulaşmanın sevinç, heyecan ve mutluluğunu yaşadı.

Merkez Hacı Kasım Altunkaya Camii’nde yatsı namazına müteakip TRT KURDİ tarafından canlı olarak verilerek düzenlenen Miraç Kandili programına 7'den 70'e Müslümanlar akın etti. Özellikle çocukların yoğun katılımı ve heyecanları görüldü. Program verildi.

Camideki program yatsı namazını müteakiben Kur'an Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir vaaz veren Molla Mahmut Kılınç, yaşanan deprem felaketi nedeniyle millet olarak büyük bir imtihan içinde olduğumuza dikkati çekti. Allah’tan sabır ve sükûnet duasında bulunan Kılınç, vefat edenlere rahmet duasında bulundu.

Öte yandan millet ve devlet olarak gösterilen dayanışma sayesinde yaraları sarmak için büyük bir mesafe kat edildiğini söyleyen Molla Mahmut Kılınç, Miraç Gecesinin nasıl ki Hazreti Muhammed Aleyhisselam’a hüzün ve kederden sonra bir ikram olarak verilmişse, deprem nedeniyle yaşanan kederlerin tesellisine vesile olmasını temenni etti.

Miraç ve İsra hadisesinin hikmetlerini anlatan Kılınç, mübarek Miraç vesilesiyle 5 önemli hususu hatırlattı. Müslümanların kıble ehli olduklarını unutmaması, Miraç gecesi farz olan namaza gereken ehemmiyetin verilmesi, Kudüs davasının sahiplenilmesi, ümmet şuurunun pekiştirilmesi ve İslam’ın hâkim olması için gayretimizin artırılması konularında mesajlar vererek geceyi tebrik etti.

 

 Mevlid-i Şerif, İlahi ve kasidelerin okunmasıyla devam eden program yaklaşık 2 saat sürdü. Miraç Gecesi programı Midyat Müftülüğü vaizlerinden Nurullah Nur’un yaptığı dua ile son buldu.

Programın ardından duygularını paylaşan halk, yaşanan deprem felaketi nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadıklarını, mübarek gecenin hayırlara vesile olması duasında bulundu.

Cami çıkışı cemaate Midyat Belediyesi ve hayırseverler tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bu video 324 defa izlenmiştir..